tisdag, oktober 03, 2006

En dag på studiet #2

F.t. repeterar jag den allmäna (förra terminens) histologi, samtidigt som vi nu börjat läsa splanknologi, dvs inre organens anatomi, och speciell histologi, omfattande organens histologi (vävsuppbyggnad od).

Detta innebär att förutom föreläsningar och examinatorietimmar (där vi med äldre studerandes hjälp löser uppgifter relaterade till olika teman, ex. autonoma nervsystemet), så läser jag förberedande för ovanstående ämnen och ett 20-tal sidor allmän histologi per dag. I allt kan det bli lite att läsa, men allt går om man ser till att ha en bra planering, något jag kokade ihop i söndags f.m.

I morgon har vi en ganska lång dag på universitetet: 8-10 är det speciell histologi om kärlsystemen i kroppen, 10-12 är det föreläsning inom splanknologin, 12-14 är det examinatorietimme i splaknologi, och därefter skall vi till sjukhuset för en praktisk del i kursen "prehospital utbildning" till kl 18. Där ska vi förhoppningsvis få behandla några sår, lägga bandage, lära oss applicera stödkrage, första hjälpen etc. Kursen innefattar vad man skall göra i väntan på ambulans - eftersom att vi är medicinstuderande är det ju bra om vi inte bara står som förstenade när något sker i samhället utan faktiskt kan omsätta alla lästa sidor i praktisk handling.

Återkommer med rapport från sjukhuset!
God kväll!

Inga kommentarer: