onsdag, april 11, 2007

Påsklov och sommarvärme!




Hej!

Nu sitter jag i Odense igen, efter en grymt skön ferie i Sverige och hemstaden. Familj och vänner har stått på schemat, och inte den minsta läsning, vilket gjort livet minst sagt mindre stressigt.

Det är konstigt vad man sover mycket när man är hemma. Antar att det är pga att man slappnar av på ett annat sätt, plus en smula intryck. Sov som en gris, och delade t.o.m. säng m en vuxen man ett par nätter. Men det får vi ta en annan gång =)

Sverigeresan började med en chock på väg med tåget upp i landet. S-N-Ö stavas den. Här har man vant sig vid fint vår-/försommarväder, och så dyker den vita sörjan upp igen. Men, med tre snödagar om man räknar bort alpresan den här vintern är det väl okej. Desto bättre att komma tillbaks till Odense - vår i luft och på mark, blommor överallt, och vädret ser lovande ut inför helgen.

Hemma i Danmark möts man av en melankoliskt laddad lägenhet. Inget vidare att släpa sig de 8h det tar, trots att jag flyger, för att bli påmind om den hårda vardagen. Men med lite fint väder och en snart stundande Valborg-i-Uppsala-resa överlever jag säkert. Lyckligtvis har jag även laddat med såväl svenskt kaffe som svensk chokladpudding...

Och skolan då? Som vanligt. Vi skall börja med grupptimmar (examinatorier) i CNS, där vi skall kika på uppskurna hjärnor (känna igen alla olika nervcellansamlingar/kärnor, banor, makroskopiska delar, blodkärl etc). Så det blir väl najs. Kemitimme i dag, ett väldans prat om PCR (polymerase chain reaction) och annan DNA-teknik, som var just temat för dagen.

I morgon fysik och genetik, längtar redan till helgen. Bara ett tiotal veckor kvar nu. Wei...
Nu: disk, 5s vetenskapsteori och två telefonsamtal på schemat.

Ps. Dagens bild. Vart är vårt samhälle på väg? Ser du bh:n för alla bröst och trånande blickar? Inte jag i vart fall. Suck...

Inga kommentarer: